Markering for Fargemarka – gi oss en sjanse!

Onsdag 24. februar markerte aktivister og støttespillere for Fargemarka boligprosjekt i Trondheim sentrum. Markeringen kommer etter en relativt turbulent måned med kontakt mellom kommunen og boliggruppa. Uken før markeringen hadde Trondheim kommune ved eierskapsenheten på under en dags varsel avlyst en lenge planlagt befaring på området. Samtidig er det kommet frem iblant annet i fora på Svartlamon og i nettavisa Nidaros at Fargemarkas problemer ikke var unike. I mange år har Svartlamon, med et tydelig politisk vedtak i ryggen prøvd å arbeide med eierskapsenheten om en langsiktig løsning for Svartlamon, uten særlig respons og resultat. Dette dannet bakteppet for markeringen onsdag hvor aktivistene fra Fargemarka ba kommunen gi dem en sjanse. En sjanse til å kunne vise tillit til at vanlige folk kan ta ansvar og bidra selv. I en appell trakk styremedlem og aktivist Eivind frem viktigheten av en satsing på tredjeboligsektor og viktigheten av å våge å tørre å satse på nye alternative løsninger. Kommunens utalte målsetting om å lyte til og inkludere innbyggeren i de politiske prosessene ble også nevnt. En annen aktivist utalte til Bråkmakern at Fargemarka ikke har den ene løsningen på utfordringene innen boligfeltet i Trondheim, men representerer en av flere mulige modeller.

Boligaktivistene hadde valgt å kle seg i fargerike klær og hadde med seg ulike instrumenter, sang og banner når de markerte i gatene i det vårlige været. Det var litt karneval og et utrykt mål var også å spre smil og glede ved siden av å få frem budskapet etter en lang og hard vinter. Det var appeller både på Torget og utenfor byens rådhus, maktens storstue i Trondheim. Et 20-talls personer deltok på markeringen der alle hadde masker i tråd med råd for å forebygge smitte.

Samtidig med markeringen kom det også en invitasjon til en ny befaring. Det meldes også at det fra politisk hold kommer til å bli stilt spørsmål ved hvordan oppfølgingen av både Svartlamon og Fargemarka har vært. Etter planen stilles formelt spørsmålet til komunnedirektøren i formannskapet tirsdag 2. mars. Målet er at Trondheim kommune på bystyrets møte i juni skal fatte vedtak om mulig forsøksprosjekt på Fargemarka. Frem mot dette fortsetter arbeidet både politisk og opp mot byråkratiet fra aktivistene i Fargemarka boligprosjekt.

Foto: Felix
Foto: Felix
Foto: Felix

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: