Støttemarkering for Fosen-aksjonen i Trondheim

-Felix

Etter en samling av samiske aktivister i Trondheim torsdag, ble det planlagt en spontan støttemarkering dagen etterpå. Fredag kl 12.00 på Torvet i Trondheim, møtte både individuelle aktivister, folk fra anarkistmiljøet, Trondheim Rød Ungdom, Natur og ungdom og Tronheim SV opp.

Mona Berger (SV), varaordfører i Trondheim holdte appell for de frammøtte og den generelle steminga var til å ta og føle på; Tiltroen til regjeringens unnskyldning er lav og kampviljen høy. I en årrekke har Staten latt kapitalinteresser gå foran urfolks rettigheter, folkets svar ser vi i gatene i dag.

Etter markeringen på Torget ble det spontanmarsj nedover Kjøpmannsgata, «Urfolksrett er ikke valgfritt, staten hakke gjort en dritt» ble ropt på veien bort til Bakke bru, der banneret med slagordet «Urfolksrett er ikke valgfritt» ble hengt opp.

Blant både de mange aktivistene fra Trøndelag, som har dratt ned til aksjonene Oslo og de som har blitt igjen, er viljen til videre aksjoner høy. Om samtalene med regjeringa drar ut, eller om Staten velger en sti av videre trenering og videreføring av menneskerettighetsbruddene på Fosen, vil aksjonene fortsette.

Foto: Felix – Mona Berger (SV) holder appell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: