Skitne regnbuer – politiet hvitvasker bildet sitt med å skitne til Fri Trøndelag sitt

2 minutt

Fri Trøndelag har gjort det utenkelige, annonsert et samarbeid med politet. I en regnbuefarga Instagram-story poserte tre betjenter, smilende fra øre til øre, med teksten «instatakeover! I morgen tar @politietitrondelag over kontoen vår!»
Etter mye rabalder internt og eksternt, ble dette endra til en «anynom Q&A» sånn at skeive kan stille spørsmål til, og fortelle politiet hva de kan gjøre bedre for skeive, og bygge broer, etc etc…
Det er ærlig talt ikke noe bedre.

Dette samarbeidet er drøyt, smakløst, og ikke minst historieløst av FRI. Når skeivhet opp igjennom historien har vært forbudt ved lov, hvem er det som har håndhevet den loven? Politiet. Når den politiske pendelen svinger hardt mot høyre igjen, som den gjør nå, hvem er det som står klar til å gripe inn hvis og når vår eksistens igjen blir kriminalisert? Politiet. Når vi protesterer på torget, marsjerer i gatene under Pride, og generelt bare eksisterer på våre trygge, radikale steder, hvem er det som følger med, fra bakken, fra hustak, og fra luften med droner? Jo nettopp, politiet. Ikke for å passe på oss, men for å kartlegge oss. Hvem vi er, hvem vi henger med, hvor og hvordan vi beveger oss. Fordi det å være skeiv er ikke bare å være en del av LHBT+, å være skeiv er å være politisk radikal, å stå opp mat makta, mot staten som har undertrykt oss, og som kan gjøre det igjen. Dette vet politiet godt, og det gjør FRI også.

At FRI i det hele tatt har vurdert, og ikke minst vedtatt å samarbeide med det statlige organet som gjør oss skeive mest utrygge i hverdagen, bidrar ikke det til å styrke tilliten til politiet, snarere bidrar det til å eliminere tilliten til FRI. Ingen forsøk på rosavasking kan endre på det.

INGEN ER FRI FØR ALLE ER FRI!