Levergrøt is a dish best served cold

2 minutt

Tekst: Catboy

Harald Eia var nylig på nrk.no hvor han “Mener nordmenn oftere går rundt grøten når vi snakker sammen”. Som en sosiolog som aldri fullførte universitetet vil jeg påpeke at Harald Eia ikke har rett til å kalle seg “sosiolog”. Å ha studert sosiologi er ikke det samme som å være en aktiv sosiolog for det det innebærer å faktisk av og til å lese og skrive vitenskapelige artikler i fagfellevurderte tidsskrifter. Harald Eia er en sosiolog på samme måte som Sam Harris er en «neuroscientist», altså teknisk sett men ikke egentlig. Selv den problematiske politikk-streameren Vaush er mer sosiolog enn Harald Eia. Harald er først og fremst en tidligere komiker. Med trykk på TIDLIGERE.

Siden Harald Eia er for gammel til å være morsom og for dum til å være offentlig intellektuell, synes jeg han like godt kunne trekke seg vekk fra offentligheten. Sier ikke dette for å kansellere ham, snakker bare rett fra levra uten å gå rundt grøten.

Sist gang Harald Eia faktisk var morsom var i 2008 med Ut i Vår Hage 2. Ingen ting han har laget eller sagt etter dette har vært morsomt. Hjernevask var basically bare rasistisk pseudovitenskap. Brille var en elendig og fordummende versjon av QI. Storbynatt var en umorsom flopp.

Og radioprogrammet «Sånn er du» var bare en runkering for narsissistiske kjendiser til å få prate om seg selv i en time. Det var mer eller mindre bare Se og Hør, med et syltynt skalkeskjul av psykologisk teori for å gjøre det mer «intellektuelt».

Det er alt jeg har å si om Harald Eia. Er fremdeles glad i Uti vår Hage og Tazt Priv. «Death of the author» osv.

*Tittelen stjålet fra en bluesky svarpost av brukeren @smaamorsomt.bsky.social